Erwin Strikker is een Nederlands componist, muziekpedagoog, dirigent, pianist, trompettist en muziekuitgever

Discover the Art of Musical Innovation

Strikker Innovative Music Design

Ontdek mijn gevarieerde aanbod aan muzikale creaties

Een veelzijdig componist en uitvoerder

Erwins uitgebreide repertoire omvat composities voor radio, film en live optredens. Zijn innovatieve benadering van muziek heeft hem talloze prijzen en onderscheidingen opgeleverd, wat zijn toewijding aan het verleggen van de grenzen van muzikale expressie weerspiegelt. Als docent en dirigent blijft hij de volgende generatie musici inspireren.

Der Jäger und Die Müllerin

Diverse nummers

Erwin Strikker

Erwin Strikker is een gevierde componist, pianist, trompettist en docent met een diverse en succesvolle carrière in de muziek. Zijn pianoreis begon op 13-jarige leeftijd, waarna Erwin snel verschillende muziekgenres verkende en zijn veelzijdigheid toonde. Hij heeft vocalisten begeleid in stukken van gerenommeerde componisten zoals Puccini, Mahler, Schubert en Gershwin, en speelde in tal van bands, waaronder de Roofgarden Partyband en als pianist bij Holland Casino in Enschede. Sinds 2003 treedt Erwin regelmatig op met koren en zangensembles, waarbij hij zijn unieke touch aan elke uitvoering toevoegt.

Als trompettist trad Erwin op 15-jarige leeftijd toe tot de “Koninklijke Muziekvereniging Excelsior” en leidde uiteindelijk een blaaskapel en een Big Band. Zijn trompetoptredens omvatten verschillende genres en hij heeft gespeeld in bands zoals “Jim Beam”, “Salsa y Sabor” en “The Vega Leather Butt Show”. Erwin heeft ook talrijke werken voor trompet gecomponeerd en voert vaak zelf de solopartijen uit.

Erwins compositieprestaties zijn uitgebreid, inclusief workshops, premières en prijzen. Hij heeft deelgenomen aan festivals in heel Europa en Japan, en heeft onderscheidingen ontvangen zoals de 2e prijs op het J.I.Y.M. festival in Japan. Zijn opdrachtwerken variëren van radiocommercials tot arrangementen voor bands en orkesten, en zijn composities zijn internationaal uitgevoerd. Erwin is lid van Geneco en Buma/Stemra, organisaties voor Nederlandse componisten.

Naast zijn uitvoerende en compositorische werk is Erwin een toegewijd docent, die compositie en piano doceert aan verschillende muziekscholen en universiteiten. Hij heeft ook verschillende koren en muziekgroepen gedirigeerd, en leidde tournees en producties van opera’s, musicals en concertrepertoire. Sinds 1998 leidt Erwin Strikker Innovative Music Design, gevestigd in Hengelo (Ov.), dat zich richt op het creëren en arrangeren van muziek in een breed scala aan stijlen en settings.

Ontdek de muziek van Erwin Strikker